Ed Beerens – nieuwe clip

Save The Last Dance For Me.

Iedereen kent Ed natuurlijk als leadzanger van de legendarische rockband “Ed Beerens and The Black Devils”, een inmens populaire formatie van de jaren ’60. Binnen deze band fungeerde Ed niet alleen als vertolker van de razend populaire Rock & Roll, maar ook als componist en tekstschrijver waardoor onder andere “Please Return”, de succesvolle hit, op de plaat verscheen.  Ed Beerens maakte het helemaal met de Black Devils. Niet alleen het thuisfront werd keer op keer platgespeeld, maar ook de rest van muziekminded Nederland lag weldra aan hun voeten. Een succesvolle tour langs het verbijsterde Duitse clubcircuit ontaarde al gauw in een tweede single “Jumping On A Saturdaynight”.  Later liep Henny Vrienten (o.a. Les Crushes, Doe Maar) Ed tegen het lijf en besloten samen te gaan werken. Componist John van de Ven (o.a. Les Crushes, Andre Hazes) mengde zich in het gezelschap en de single “The Woman 1 Love” was weer een feit, met als tweede hitkant “Right Now”. Al deze hits verschenen keer op keer als trekker op verzamel LP’s voor de Rock & Roll luisteraars.

Ed Beerens word de eerste Rock&Roller van Tilburg genoemd is nu 72 jaar.