Tweede Zappadag in de Hall of Fame

background  Voor de tweede keer was de Hall of Fame in Tilburg op zondag 12 oktober 2014 het decor van een uitgebreide tribute voor Frank Zappa.
Vanaf 15.00 waren er live optredens van MagNiFZnt (een duo uit Zweden), Zappa-project o.l.v. Onno Witte, Lokohank en een speciale gastengroep als finale.
Renate Engelen (kunstenares) liet zich de hele middag door de geest van Frank Zappa inspireren en gaf een boeiende schilderperformance.
Bijsterveld en Brunink draaiden lekker door met Zappa-vinyl.

 

2 gedachten over “Tweede Zappadag in de Hall of Fame”

  1. Natuurlijk niet te vergeten waren de DJ’s de hele dag Zappa vinyl aan het draaien en werd er ondertussen een film gedraaid van Zappa. Dat gaf een gezellige en relaxte sfeer in de Foyer. Ondertussen konden de bands in de zaal achter zich voorbereiden op hun concert. Jammer dat er niet zo veel publiek op af kwam ondanks dat er vooraf toch flink reclame was gemaakt voor de Zappadag. Het was sowieso een geslaagde muzikale dag met een tevreden publiek en een goede sfeer. Volgend jaar weer? Groet, Henk

  2. Vanaf 15.00 uur begon inderdaad de live muziek. Het eerste muzikale gezelschap was “Tango & Zo” een saxofoon kwartet uit de regio. Ze spelen voornamelijk tango’s. Voor deze gelegenheid hebben ze een aantal Zappa composities ingestudeerd, speciaal bewerk voor sax. Daarna speelde het duo MagNiFZnt een leuke set Zappa songs en composities. Verder hadden we die dag nog een Zappa quiz, Lokohank (de band van de organisatie), Daarna Onno Witte met zijn gelegenheidstrio die een stuk avant-garde neerzette met Mark Thur erbij voor de speciale effecten en samples. De finale was fantastisch met bekende en onbekende top musici uit Nederland (samen met ’t Zweeds duo op zang). Overigens liet Renate Engelen (kunstenares) zich niet de hele middag door de geest van Fran Zappa inspireren, maar wel door de muziek van Frank Zappa. Verder een fantastische impressie/film van Anthony Hoovers die heel goed de sfeer en de gebeurtenissen weergeeft van die dag in de Hall of Fame. Bedankt, Groeten, Henk

Reacties zijn gesloten.