Opening Bleyemakerij De Boemel

Untitled Clip 01 06.mpeg.Still002Na maanden stevig bouwen en opknappen is de Tilburgse Spoorzone een bijzondere locatie rijker: Bleyemakerij Boemel 76, een lowbudgettheater met een geheel nieuw concept. Op 26, 27 en 28 september was er een groots gevarieerd gratis programma.

Met de naam ‘Boemel’ verwijst Gerard Korthout, een van de initiatiefnemers, op een ludieke wijze naar dit bijzondere pand in de Spoorzone en 76 naar het nummer op de gevel. Gerard Korthout vertelt er over: “Allerlei groepen met leuke creatieve bedenksels kunnen zich bij ons aanmelden om hier iets te gaan doen, je moet het zien als een soort community-gebouw. We hebben wel een kantine, maar zeker geen openbare horeca, dus het gaat altijd om leuke besloten evenementen. Alles is hier mogelijk, maar alleen op afspraak.