Alle berichten van TilburgWebTV

Biennale Brabant in Koepelhal Tilburg

Van 6 t/m 22 november organiseerde Van Loon Galleries uit Vught de Biennale Brabant in de Koepelhal van Tilburg.
Meer dan 40 nationale en internationale kunstenaars toonden hun bijzondere kunst en foto aftitelingverlichting.
De hal bleek een perfecte locatie voor disciplines als schilderen, beeldhouwen, fotograferen en glasbewerking.
TilburgWebTV maakte met reporter Marleen Achten een reportage en interviewde Jan Wijtmans van Van Loon Galleries en enkele kunstenaars die terplekke de bezoekers informeerden over hun werken.

Ed Beerens – nieuwe clip

Save The Last Dance For Me.

Iedereen kent Ed natuurlijk als leadzanger van de legendarische rockband “Ed Beerens and The Black Devils”, een inmens populaire formatie van de jaren ’60. Binnen deze band fungeerde Ed niet alleen als vertolker van de razend populaire Rock & Roll, maar ook als componist en tekstschrijver waardoor onder andere “Please Return”, de succesvolle hit, op de plaat verscheen.  Ed Beerens maakte het helemaal met de Black Devils. Niet alleen het thuisfront werd keer op keer platgespeeld, maar ook de rest van muziekminded Nederland lag weldra aan hun voeten. Een succesvolle tour langs het verbijsterde Duitse clubcircuit ontaarde al gauw in een tweede single “Jumping On A Saturdaynight”.  Later liep Henny Vrienten (o.a. Les Crushes, Doe Maar) Ed tegen het lijf en besloten samen te gaan werken. Componist John van de Ven (o.a. Les Crushes, Andre Hazes) mengde zich in het gezelschap en de single “The Woman 1 Love” was weer een feit, met als tweede hitkant “Right Now”. Al deze hits verschenen keer op keer als trekker op verzamel LP’s voor de Rock & Roll luisteraars.

Ed Beerens word de eerste Rock&Roller van Tilburg genoemd is nu 72 jaar.

Portagora meeting in De Boemel

Robin
Robin Haijes

Van donderdag 12 tot en met dinsdag 17 november brachten jongeren uit Bosnie (Srebrenica), Italie en Frankrijk een bezoek aan Tilburg, uitgenodigd door PortAgora, Centrum voor Europese Samenwerking. Deze jongeren zijn samen met jongeren uit Tilburg een netwerk gestart om in Srebrenica de werkgelegenheid en toekomstperspectieven van deze en komende generaties te verbeteren. Europese organisaties, waaronder IFS-Emmaus, PortAgora en World Solidarity Alliance – Franco Bettoli helpen hen met onder andere facilitering en netwerken.

 

4K- en 3Dshow in de Loc-hal in Tilburg

promofoto lochalHoe lok je veel mensen naar “De Loc-hal” in Tilburg?

De tilburgse Loc-hal in de spoorzone wordt omgebouwd tot de nieuwe bibliotheek. Om de stadsgenoten te laten zien hoe het er vroeger was organiseerde de gemeente op donderdag 22 oktober 2015 een show. De hal wordt stevig verbouwd maar er zal van het oorspronkelijke gebouw ook veel bewaard worden. De waanzinnig spectaculaire 4K- en 3Dshow van Jasper Steenkamp trok  bijna 2000 bezoekers. Naar ontevredenheid van de bezoekers was de film wel aan de korte kant, slechts 5 minuten. “Wel goed maar helaas een beetje kort”. Marleen Achten en Anthony Hoovers maakten een reportage.

 

Promenade Piushaven

InezOp vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober 2015 vond de eerste editie plaats van Promenade Piushaven.

Het gaat hier om een initiatief van Piushaven Levend Podium, programmaleiding Judith van Loon, in samenwerking met De Kwekerij, Bouwplaats84, Goed Is Goed Producties en Iksperiment. Allen gevestigd in Bouwplaats Galjoenstraat. Het talrijke publiek kon genieten van artiesten zoals: Rutger Kroon, Peter Arends, Sergio Moya Rueda, Sergio Moya Rueda, Jelle Verschuren, Kees van de Sanden, En Zo Is Het Leven met Lot van Os, Suzanne Slachmuylders, Wouter van Itterzon en Marjolijn Nestelaar, No Nonsense met Scott Makowske en Sanne Hamstra, Inez Wolters, Arjuna Borsetti en Sander Verbiest.

Anthony Hoovers en Marleen Achten maakten voor TilburgWebTV een reportage.

Eénjarig bestaan van Theater De Boemel.

Gerard met hond 100dpiIn het weekend van 2 t/m 4 oktober 2015 vierde Theater de Boemel zijn éénjarig bestaan.
De Bleyemakerij, zoals het theater ook genoemd wordt, had voor de gelegenheid een bomvolle muzikale agenda en zette de Spoorzone
volledig op zijn kop.

Ongeveer 250 bezoekers konden genieten van het prachtige weer en de talloze artiesten die hun talent het afgelopen jaar al bewezen hadden.
Hulde aan de medewerkers en organisatoren.
Op het podium stonden o.a. Maarten Pijnappels, Keli van Krieken, Anne-marie van der Gouw, Arjan Bruinsma, Anja Rossingh, Peer de Graaf, Marco van der Velden, Gerard Korthout, Ton Krist, Dave Plu,
Henk Koekkoek, Wendy de Munk en Roland Verstappen.